AIRDROP

Az airdrop projektek általában éppen most induló tokenek vagy coinok ingyenes kibocsátását jelentik. Ezekben bárki részt vehet, akinek van megfelelő eszköze hozzá, pl. laptop vagy okostelefon esetleg tablet. És persze megfelelő kripto wallet is szükséges.
Gyakran arról van szó, hogy egy új teszthálózatot indítanak és tesztelik hogy minden megfelelően működik e. Tesztelik a bridge, swap és egyéb műveleteket az adott teszthálózaton, ezeket megfejelik még más egyéb feladatokkal is. Cserébe, hogy részt veszünk a tesztelésben egy bizonyos aktivitás mellett – a fejlesztő csapat coinokat, tokeneket oszt ki a résztvevőknek – azaz nekünk.
Sok airdrop csak annyit kér, hogy kövesd/likeold a Telegram, X.com, Facebook vagy Youtube csatornájukat és máris kapsz valamennyi ajándék tokent. Az utóbbi időben felbukkantak a tap to earn projektek is, ahol böködni kell a kijelzőt a tokenekért.
Mindezek a módszerek a megfelelő marketing miatt kellenek, hogy minél többen megismerjék a projektjüket. Később aztán ezeket a tokeneket be lehet váltani a tőzsdén valamilyen stabilcoinra. Vagy nem – abban az esetben ha az adott projekt mégsem indul el. De mivel pénzt nem kell befizetni egyiknél sem, így maximum az időnket pocsékoltuk, a tőkénket nem.

Translate »