A bitcoin 60%-os éves korrekciója

Spin for free BNB!

A bitcoin 60%-os éves korrekciója igazán rosszul néz ki, de sok részvény csökkent még ennél is többet.

A régi befektetők gyakran mondják, hogy a BTC, ETH és az altcoinok volatilitása túlságosan nagy ahhoz, hogy biztos befektetést tegyen lehetővé, de sok nagyvállalat részvényeinek árfolyama 2022-ben még ennél is rosszabbul teljesített.
A Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) gyötrelmes, 60%-os, illetve 66%-os árfolyamcsökkenése sok kritikát vált ki a kriptokritikusokból, és talán meg is érdemlik, de rengeteg olyan részvény is van, amelyek hasonló, ha nem rosszabb teljesítményt nyújtanak.

A kriptoárfolyamokban megfigyelhető éles volatilitás részben a nagy központi hozam- és kölcsönzési platformok fizetésképtelenné válásának, a Three Arrows Capital csődjének, valamint egy maroknyi tőzsde és bányászati pool likviditási problémáinak köszönhető.

A kriptovaluták számára 2022. határozottan nem volt jó év, és még a Tesla is veszteséggel adta el bitcoin-állományának 75%-át a második negyedévben. A kvázi trilliárd dolláros vállalat még mindig tart egy 218 millió dolláros pozíciót, de a hírek biztosan nem segítették a befektetők megítélését a bitcoin vállalati elfogadottságáról.

A kriptovaluták nem az egyetlen eszközök, amelyekre hatással vannak a központi bankok ösztönző intézkedéseinek visszavonása és a kamatlábak emelése. Egy maroknyi több milliárd dollár értékű vállalat is szenvedett ebben az évben világszerte, a veszteségek csak 2022-ben meghaladták a 85%-ot. A készpénzéhes vállalatok részvényeinek árfolyama meredeken csökkent.

A kriptovalutákkal ellentétben a vállalatok, különösen a tőzsdén jegyzettek, finanszírozásra szorulnak – akár fúziókra és felvásárlásokra, akár napi működésre használják a készpénzt. Ezért van az, hogy a központi bankok által meghatározott kamatlábak drámai hatással vannak az olyan adósságintenzív ágazatokra, mint az energia, az autóértékesítés és a technológia.

Forrás: https://cointelegraph.com/

Translate »