Profitvadászat

Ezeken az aloldalakon olyan lehetőségeket mutatunk be, melyekkel passzív jövedelemre tehetsz szert. A mindenkori felhozatalból igyekszünk kiválogatni azokat, amelyek hosszabb távon is működhetnek, de annak tudatában kell lenni, hogy nagyon nehéz megjósolni egy-egy weboldal jövőjének alakulását.
A profitvadászat alaptétele, hogy végezzünk egyénileg is kutatásokat az interneten, és a fellelhető információk alapján döntsük el, hogy belevágunk-e valamelyik lehetőségbe. Ne higgyünk senkinek, vagy senki ismerősének – mindig legjobb a saját kutatás – ez egy több mint tizenegy éves saját tapasztalat. És sajnos sokszor még ez sem elegendő, mert nincs pontos rálátásunk az adott cég vagy vállalkozás pénzügyi hátterére.

Kiindulási alap lehet az alábbi lista:
– tulajdonos(ok) neve, korábbi munkássága, esetleg nemzetközi ismertsége (Linkedin, BehindMLM)
– mióta működik megbízhatóan a weboldal vagy cég
– a domain adatai titkosak-e vagy sem (ha igen, az már nem jó jel általábanSimilarweb)
– más felhasználók által a közösségi médiában megosztott tapasztalatok (Facebook, Youtube, stb.)
– a tulajdonos(ok) jövőbeli tervei, friss hírek a projektről a saját csatornájukon
– a projekt reklámozásának mértéke, kiterjedtsége

Jelenleg az alábbi programok futnak nálam:

Ha egy, vagy több ponton is találunk gyanús dolgokat (vagy nem találunk semmit), akkor jobb inkább továbbállni, és másik projektet felkutatni. Hogy csak egy példát mondjak, évekkel ezelőtt volt egy AGAM nevű cég, amely szinte a világ összes országában nyomult és azzal hirdette magát, hogy 27 jól képzett szakértő kereskedő végzi azt a tevékenységet, amellyel a társaság előteremti a profitot. Amikor nekem ajánlották ezt a weboldalt, az első dolgom volt leellenőrizni ezeket a szakértőket. Mivel a neveket tudni lehetett, elkezdtem beírni a Linkedinbe és az első 12 név alatt nem találtam senkit, akikre hivatkoztak. Nálam itt rögtön megbukott a dolog, de sajnos több százezer embernél nem. Ők lettek később azok a károsultak, akik azóta is hiába várják, hogy visszakapják a pénzüket.

Számtalan hasonló példát tudnék még sorolni az elmúlt több mint tíz évből, érdemes tehát kutatást végezni mielőtt beleugrunk valamibe.

Translate »