CropBytes – stratégiai játék pénzért

A játék működik és kifizetéseket is teljesít. Azonban jelentősen lecsökkent a hozam, ami miatt nem érdemes foglalkozni vele. Ha változás lesz, szólok!

A CropBytes 2018 eleje óta része a kriptó alapú játékok forradalmának a web3 alkalmazásával. Az általuk alkotott játék lényege, hogy saját farmot kell menedzselned a metaverzumban, és növelni a vállalkozás termelését, ezáltal egyre több kriptóbevételre szert téve. Építsd fel CBX portfóliódat eszközök, állatok, termények birtoklásával, kereskedj termékeiddel valóságos tőzsdei körülmények között a játékbörze más játékosaival kriptóban történő megtérülésért, foglalkozz NFT-k tenyésztésével és még sok minden mással.

A CropBytes egy olyan üzleti játék, amely a valós világbeli gazdálkodáson alapul, saját kripto tokennel a CBX-el. A termények egy részét el tudod adni, kriptó bányászatra tudod fordítani, vagy etetheted velük az állataidat, melyek maguk is kriptót termelnek. Naponta egyszer kell belépni a játékfelületre, elintézni a napi gazdálkodással járó munkálatokat, amik lehetnek pl. az állatok etetése, itatása, a magvak elvetése-aratása, locsolás. Vásárolhatsz különféle ipari-mezőgazdasági gépeket, melyekkel szintén növelheted a bevételeidet, mivel azok is kriptópénzre váltható termékeket gyártanak. A napi termést, termelést azonnal be is válthatod a bányában CBX-re (ez egy külön épület a farm mellett). Közben részt vehetsz különféle egyéb minijátékokban is.

CropBytes játék

Amellett, hogy az egész játék jól megtervezett ás működő gazdasági háttérrel rendelkezik, még meglepően szép grafikai élménnyel is párosul. Végre nem egy 800 pixeles förmedvényt kell nézegetned, hanem egy animációs-filmszerűen kidolgozott játékteret. Minden mozog, hangot ad, reagál és közben még pénzt is keresel vele. A másik előnye, ami miatt kipróbáltam, hogy végre nem csak arról szól egy játék, hogy vegyél egy NFT-t, tuningold fel, aztán harcolj vele az arénában. Mindig is vonzottak a gazdasági stratégiai játékok, itt pedig még fizetnek is érte, ha foglalkozom a farmmal.

Mivel a CropBytes az erős gazdaságosság alapértékére összpontosít, a játékon belüli piacon stabilitás van. Ez ellentétben áll más játékokkal, amelyek inkább a hype-építésre koncentrálnak. A CropBytes belső piaca több valós cikluson ment keresztül, amelyek során finomították a gazdaságosságot és stabilitást teremtettek. A játékosok akkor is befektettek és növelték velünk kriptofarmjaikat, amikor a kriptopiacon globális medvepiac volt.

Az egész játék azzal kezdődik, hogy kapsz egy ingyen kezdőcsomagot, amivel 7 napon keresztül próbálgathatod, hogyan működik a játék. A továbbiakban aztán USDT-ért, TRX-ért vagy CBX-ért is vásárolhatsz földet, állatokat, magvakat, gépeket és sok minden mást, ami a termeléshez kell. Van egy bevezető intró illetve pár perces oktató játék, ahol lépésről-lépésre mutatják, hogy mit kell csinálni. Ezután már minden egyértelmű lesz, mert a felület nagyon könnyen kezelhető és áttekinthető. Nem készítek lépésről-lépésre leírást, mert túlságosan terjedelmes lenne, ráadásul valószínűleg mindenki másféle épületet, állatot, növényt vagy csomagot vásárol, így nehéz is lenne pontosan leírni mivel mit kell csinálni. Kattintgatás közben úgyis rájössz majd, annyira egyértelmű. Persze, némi alap angol tudás szükséges hozzá, hiszen minden felirat angolul jelenik meg.

Ahogy feljebb is írtam, van a játéknak egy saját kriptopénze – a CBX – amely ugyan nem rendelkezik komoly kereskedési volumennel és volatilitással, de könnyen átváltható USDT-re néhány kriptotőzsdén, pl. MEXC, ByBit, ProBit, hogy csak a nagyobbakat említsem. Viszonylag hosszú ideje tartja a mostani értékét a token, de érdemes a profitot minél előbb mindig átváltani USDT-re, abból még sosem lett baj. Ha nem váltod át a CBX-et, akkor a belső piacon tudsz vele vásárolni újabb termékeket, állatokat, növényeket és drágább gépeket. A drágább gépek romos, szétszerelt állapotban láthatóak a farmod szélén. Azokra kattintva megjelennek a tulajdonságaik, amik alapján eldöntheted, hogy megveszed-e vagy sem.

Következzen néhány magyarázat az épületekhez. A kisállat karámok egyértelműek, így azokat nem érintem. Viszont itt van egy fontos épület a Feed Mill:

CropBytes Feedmill

A Feed Mill – malom vagy inkább terményfeldolgozó – arra szolgál, hogy a veteményesben megtermelt almából, kukoricából, répából, banánból vagy narancsból finomított terméket készíts az állatoknak vagy eladásra. Így nem kell megvásárolnod a piacon, hanem megtermeled magadnak. Csak kattints az épületre és máris megnyílik a belső menü, ahol a NEW GRINDING-re kattintva választhatsz, hogy mit akarsz feldolgozni. Beírod a mennyiséget és elindítod a malmot. Megvárod amíg a csík végigér és ezután bekerül a raktáradba a termék.

A következő, szintén nélkülözhetetlen épület a CRAFT building, amit MARKET mellett találsz a főképernyőn:

CropBytes Crafting

A CRAFT épületben takarmányt tudsz gyártani többféle terméket összekombinálva. Jelenleg kétféle terméket lehet craftolni a házban, ezeket is vagy eladod, vagy felhasználod később.
Látszik a képen, hogy közvetlenül a CRAFT épület alatt van a bekerített részen a földgömb=Telegram csoport, filmvetítő=Tutorial videók – azaz hogyan kell játszani és a social linkek.

Újabb fontos épület a MARKET, nagyon nem kell magyarázni, hogy miért:

CropBytes Market

A MARKET ennek a játéknak a lelke! Itt tudsz megvenni mindent amire szükséged lehet, és ugyanitt tudsz eladni mindent, amire nincs szükséged – mindezt egy független belső tőzsdén tudod végrehajtani. A MARKET belseje így néz ki, három fő termékcsoporttal, Trending, Packs, All:

Cropbytes Market belső

A képen a Water-t azaz vizet választottam ki, a zöld BUY gombbal megvehetném azonnal 0,06 CBX-ért, de ha rákattintok a Learn More gombra, akkor feljön egy új ablak a TRADE felirattal. Arra kattintva jutunk a belső tőzsdére, ami így néz ki:

Cropbytes tőzsde

A belső tőzsdén minden terméknek saját árfolyama van a CBX-hez és USDT-hez igazítva (azaz ***/CBS és ***/USDT párok vannak), teljesen úgy néz ki minden, mint egy valóságos tőzsdén. Ugyanúgy is működik minden, be lehet állítani vásárlási-eladási limiteket, stb. Ez egy valóságos kis tőzsde – nem pedig csak úgy néz ki! Nem! Ez egy igazi mini tőzsde a játék részeként, és az eladásokért kapott CBX-et USDT-re tudod váltani. Itt megteheted, hogy beállítasz egy alacsonyabb vételi árat a vízre és rendszer a beállított értéken fogja megvenni neked. Ugyanígy működik minden más termékre, beleértve, pl. ha napelemes rendszert vásároltál és áramot termeltél. Az áramnak is van saját árfolyama, Wattonként lehet eladni.
Természetesen eladni is ugyanitt tudod a megtermelt javakat, ha van felesleged. A fenti képen a SELL (eladás) gomb éppen nem látható, mert nincs eladni való tartalék vizem.

Visszatérve a MARKET főmenűjére a PACK gombnál vannak a kezdőcsomagok. Itt a 20 USDT értékű SMALL PACK-el minimálisan érdemes elindulni, hiszen ebből a kezdőcsomagból szép lassan fel lehet építeni az egész üzletet. Ez egy hosszútávú játék, aki gyorsítani szeretne az elején megveheti a MEDIUM vagy a LARGE csomagot is. Azt tudni kell, hogy a kezdőcsomagokban lévő termékek nem adhatók el a tőzsdén, de az általuk termelt javak, azok igen. A BUY NOW gombra kattintva részletesen is felsorolják a csomagok tartalmát.

Van még egy főépület, amire ki kell térnem, ez pedig a CBX MINING ház. Ez a farm bal szélén található a léghajó mellett:

Cropbytes Mining

Itt tudod „elégetni” a megtermelt javakat, azaz CBX-re convertálni. Amit itt elégetsz az mind a belső walletedbe kerül majd. Kétféle módon lehet égetni: 1. Single Extract Burn, 2. Collective Burn
Ha a Collective Burnt választod, akkor bónusz CBX-et fogsz kapni, de ezt a módot csak meghatározott termékeknél tudod alkalmazni. További stratégiai ötletek itt!

Néhány fontos szempont:
– arra vigyázni kell, hogy a veteményesben termelt kukorica vagy répa egy részéből takarmányt kell készíteni az állatoknak, tehát nem szabad mindent elégetni a bányában
– a veteményesből minél több legyen, mert ebből készül a takarmány illetve több más termék
– ha gépeket veszel, először a Solar panelt vedd meg, mert áram kell a többi gép működéséhez
– a gépekhez GREASE-t is venned és használnod kell. Ezt a MARKET épületben, a PACKS menüben találod
– a termőföld és a gépek nem olcsó dolgok, jól gondold át milyen sorrendben vásárolsz!
– én is még tanulom a játékot, ezért előfordulhat, hogy nem pontosan írtam le a működését. A legjobb, ha a saját tapasztalataid alapján haladsz előre, és nem nekem hiszel.
– a CBX árfolyama itt látható – az árak számítgatásához


A game használható asztali PC-n, de elérhető Android és Apple verziókban is. Ezek linkjeit a honlapon találod.


A Netinvestportal nem foglalkozik befektetési tanácsadással, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy weboldal szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

8bit 8bit ltd bitcoin btc cbx cloud mining coopons cropbytes daily bonus dexart doge dogecoin energiahatékony eth ethereum faucet fenntartható fenntartható kripto FreeBitcoin kdx kodexa korrekció kripto kriptovaluta metaverse mosaicalpha mosaic alpha nft novalus prime novalusprime PoS pse pse coin spacad stop NFT stormgain sustainable tama tamadoge tamaverse tlc tradelikecrazy virtual land öland örouter

3 thoughts on “CropBytes – stratégiai játék pénzért

  1. Right now it apppears llike BlogEngine is thee top bloogging platform available right now.

    (from what I’ve read) Is that whhat youu aree usihg on your blog?

  2. It’s in poinht of fact a great and useful
    pirce of info. I am satisfied that yyou jus
    shared this helpful information with us. Please keep us up too date luke this.
    Thankis for sharing.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »