Spin for free BNB!

10 nappal ezelőtt vásároltam meg a SMALL és a MEDIUM alapcsomagot, amivel elindítottam a CropBytes farmom működését. Szándékosan nem szántam rá többet, ugyanis kíváncsi vagyok, hogy fel lehet-e építeni egy jól működő és prosperáló gazdaságot ennyiből. Már ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy néhány tanácsot adjak azoknak, akik most kezdenének bele. De mielőtt belevágnék, itt találod a játék részletes leírását.

CropBytes állatok

Miután elolvastad, most következzenek azok a problémák, amiket én tapasztaltam, és amelyeknek a megoldása kezdeti nehézséget okoztak nekem, de végül sikerült úrrá lenni rajtuk:

  1. Bármelyik csomagot vásárolod meg a három közül, kezdd azzal, hogy csak a növényeket termeszted legalább 2-4 héten keresztül. A veteményeseket 36 óránként tudod learatni, a gyümölcsöket pedig 48 óránként egyszer. Az állatokat ezzel szemben naponta kell etetni, ez pedig ellátási problémákhoz vezet rövid időn belül.
    FONTOS! A csomagokban kapott állatokat (birkák, kakasok) az elején nem szabad betenni az istállókba! Ha mégsem bírsz ellenállni, akkor legalább csak a birkákat helyezd el, mert a kakasok nagyon sokat esznek. A játék elején pedig egyszerűen nem tudsz még annyit termelni, hogy gondoskodj róluk és még egy kis CBX tokent is tartalékolj a tőzsdei vásárlásokra. Márpedig szükséged lesz néhány dolgot a tőzsdén megvenni, pl. a vizet. A víz kelleni fog az itatáshoz és a kukorica és almafa locsolásához, és nem tudsz másképp hozzájutni, kivéve ha vásárolsz egy saját kutat 2950 CBX-ért, ami jelenlegi árfolyamon 163$-t jelent. De a kút csak akkor működik, ha árammal is ellátod, ami vagy áramvásárlást jelent a tőzsdén, vagy pedig vásárolsz egy napelemet 3250 CBX-ért azaz 180$-ért.
    A lényeg tehát, hogy pár hétig csak kukoricát és almát termelj. A termés 2/3-át alakítsd át takarmánnyá a GRIND épületben. A maradékot pedig add el a tőzsdén, hogy legyen felhasználható CBX-ed. Egy hónap után engedd be az állatokat a kifutókba, mert addigra lesz annyi tartalékod, hogy folyamatosan elláthasd őket és a növényeket is termelhesd.
  2. Kétféle módon tudsz pénzt csinálni a terményeidből. Az egyik, hogy eladod őket a tőzsdén, de itt van egy mennyiségi korlát mégpedig, hogy minimum 25 db-ot lehet eladni illetve vásárolni. A másik lehetőség, hogy elégeted a MINE épületben, mert ott nincs mennyiségi korlát. Ugyanannyi CBX-et fogsz kapni mint a tőzsdén kapnál, de akár 1 db-ot is elégethetsz. A SINGLE EXCTRACT BURN-t kell választani.
  3. A játék tőzsdéje igazából akkor lesz érdekes számunkra, ha már jobban beindult a farm, amikor már bőven lesz termény a raktárban. Akkor már nagyobb tételekben érdemes lesz az áremelkedésekre vagy csökkenésekre játszani, de addig érdemben csak a meg nem termelhető szükségletek beszerzésére tudjuk használni.
  4. FONTOS! Ha kimarad az állatok etetése, akkor 5%-ot csökken az egészségük 24 óránként. Ha visszatérsz a napi etetéshez akkor naponta 0,5%-al növekszik az egészségük, tehát érdemes naponta etetni és itatni őket, különben egy idő után meghalnak. Ha már az állatokat is befogtad a munkába, akkor a bárányok gyapjút termelnek, a kakasok pedig tollakat. Természetesen ezeket is el tudod adni, vagy elégetheted a Mining épületben, ezzel CBX-et konvertálva.
  5. Amikor megcsináltál hét aratást, automatikusan aktiválódik egy bónusz, ami egy Mountain Goat (hegyi kecske) lesz. Ez aztán egy igazi zabálógép és sajnos automatikusan bekerül a birkák kifutójába! Egymaga többet eszik és iszik, mint a három birka együttvéve, szóval nincs más megoldás, el kell küldeni a legelőre (GRAZING). A legelőre küldés egy ideiglenes lehetőség, hogy két hétre kivonj a forgalomból állatokat, és a juhakolra kattintva lehet aktivizálni 2 CBX-ért. Én ebbe is belefutottam és fel is falta a tartalékomat, de végül hidegre tettem egy időre, pedig már éppen sikerült kiegyensúlyozni a termelésemet a meglévő állatokkal. Addig persze ez sem termel semmit, de legalább nem is fogyaszt.

Első körben ezek a tapasztalataim a játékkal. Azt már most is látom, hogy pusztán a két alapcsomag alkalmazásával nagyon meg kell gondolni minden egyes lépést, de ki lehet jönni jól is az egészből, ha megfogadod a fenti tanácsokat és nem engeded be az ólba rögtön az elején az állatokat. Lehet, hogy végül beruházok a BIG csomagra, ami 55$-ba kerül, viszont jelentősen megkönnyítené a dolgomat. Igazán nem a pénz miatt, hanem a kíváncsiság miatt, hogy meg lehet-e csinálni ennyivel. Igazi kihívás, de én szeretem ezeket.


A Netinvestportal nem foglalkozik befektetési tanácsadással, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy projekt szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek, sem vásárlásra történő felhívásnak!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

Translate »