A bitcoin még idén elérheti a 25.000$-t

Spin for free BNB!

UPDATE: Természetesen ez az írás még az FTX tőzsde összeomlása előtt íródott. Így a cikkben leírtak már nem valószínű, hogy megvalósulnak a közeljövőben. Az események komoly hatással vannak a kriptopiacra, így hosszan elhúzódó korrekcióra lehet számítani.

A Bitcoin viszonylag erős teljesítményt nyújtott az elmúlt napokban, és kissé növelte piaci dominanciáját, amely most 37%-kal emelkedett. Ez azért lehetséges, mert a vezető kriptópénz jobb formában kezdi a novemberi hónapot ahhoz képest, ahogyan szeptemberben és októberben állt. Sőt, a BTC-nek sikerült végre elérnie és végül meghaladnia a 21.000 dolláros határt, miközben a teljes piaci részesedését kb. 408 milliárd dollárra növelte.

A Coingecko megfigyelése szerint a Bitcoin 21.265 dolláron kereskedett tegnap, és az elmúlt hét napban 2,3%-kal növelte értékét. Két hét alatt a BTC 10,8%-kal emelkedett, míg az elmúlt 30 napban 6,7%-kal nőtt az értéke.

Egyébként tavaly ugyanebben a hónapban a bitcoin 69.044 dolláros történelmi csúcsot (ATH) ért el.

Jelenleg látszólag ismeretlen terepen próbálnak az elemzők, szakértők és a szélesebb kriptóközösség tagjai véleményt mondani arról, hogy hol fog állni a BTC a következő hetekben és az év végére.

A Bitcoin számára döntő fontosságú támaszrégió

A Blockchaincenter szivárványos árfolyamgrafikonja által szolgáltatott adatokat felhasználva egyes elemzők szerint a Bitcoin jelenlegi mozgása valószínűleg lehetővé tette, hogy a 2022-es év vége előtt visszaszerezzen egy kulcsfontosságú támaszszintet. Ezt szem előtt tartva ezek a szakértők azt mondják, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy mielőtt a kriptopiac belépne a 2023-as évbe, a BTC ismét a 25.000 dolláros szintek környékén landolhat.

Blockchain rainbow grafikon

Ez jelentős fejleménynek bizonyulhat, mivel a BTC utoljára 2020. márciusában mozgott ebben a „régióban” – akkor kezdődött a Bitcoin hihetetlen rallyja, amely lehetővé tette, hogy a következő év novemberében mérföldkőnek számító értéket érjen el.

Egy másik jó dolog, ami most segíti a kriptót, hogy az ára stabilizálódik, mivel a volatilitás szintje csökken. Ez azt jelenti, hogy a digitális eszköz lassan stabilizálódik, előkészítve magát egy újabb bikafutásra.

A kriptoközösség mást mond

Bármennyire is jó a fent vázolt tézis, a CoinMarketCap közösség tagjai nincsenek túlságosan meggyőződve arról, hogy a Bitcoin az évet a 25.000 dolláros régióban fogja zárni.

Valójában egy 12 953 válaszadó bevonásával készült felmérés eredményei szerint a piaci kapitalizáció szempontjából legnagyobb kriptópénz az előrejelzések szerint 2022. decemberéből 21.237 dolláros átlagos váltási árfolyammal fog kilépni.

Ezzel együtt a Bitcoinnak ismét be kell bizonyítania, hogy kétkedői tévednek, mivel a tét minden eddiginél nagyobb a digitális valuták de facto vezetője számára.

A szakértők úgy vélik, hogy ha a BTC-nek sikerül az év végén fenntartania a pszichológiai 25.000 dolláros szintet, akkor újra magasabb árszinteket érhet el, amelyeket tavaly, az eddigi legmagasabb árfolyam eléréséhez vezető úton ért el.

Forrás: bitcoinist.com


A Netinvestportal nem foglalkozik befektetési tanácsadással, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy projekt szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek, sem vásárlásra történő felhívásnak!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

Translate »