AI Marketing – jöhet a folytatás?

Spin for free BNB!

Szándékosan nem írtam hosszú ideje a 1,5 éve szünetelő AI Marketing honlapról, ugyanis ki akartam várni a folyamatok végét. Mostanra mintha látszana az alagút vége, ezért ragadtam billentyűzetet.

Szóval, mint azt elég sokan tudják, a korábban sikeresen működő AI Marketing és a hozzá kapcsolódó INB Network 2021. október végén beszüntette a kifizetéseket, majd 2022. februárjában teljesen beszüntette a működését. Ekkortól már a honlap is akadozva működött, sokan el is engedték ezt a lehetőséget, pedig korábban az egyik legsikeresebb projekt volt. A politikai változások sem kedveztek a honlap működésének, mivel részben orosz tulajdonosi háttérrel is rendelkezett. Talán nem kell hosszan magyarázzam, hogy mivel járt, amikor sorra életbe léptek az Oroszország elleni szankciók, amelyek az orosz tulajdonú cégeket is lekorlátozták, bankszámláik egy részét zárolták. Az orosz-ukrán háború végleg betette a kaput a programnak – legalábbis úgy tűnt.

Lenni vagy nem lenni….

Én ekkortájt léptem be több külföldi és magyar csoportba is, hogy figyelemmel tudjam kísérni a projekt sorsát, amely eléggé halottnak tűnt. Egy éven keresztül csak a havonta egy alkalommal megrendezett online meetingeken lehetett kérdéseket feltenni az adminoknak, majd ez is megszűnt nagyjából 2021 decemberében. A nagy kérdés ekkor még az volt, hogy elkezdjék-e javítgatni a meglévő weboldal hibáit, vagy teljesen új alapokra helyezzék az egészet. Attól kezdve csak a remény maradt, hogy talán nem végleges a bezárás.

Ekkoriban már csak egy orosz és egy francia csoport (AI Gestion) tartotta a lelket a reménykedőkben, ők viszont komolyabb tényekkel is alá tudták támasztani az információikat. Az információk pedig a dev. teamtől (az AI Martketing programozóitól) szivárogtak. Rengeteg találgatás mellett voltak tényszerű, képernyőfotókon alapuló bizonyítékok is. Ezek az éppen folyamatban lévő munkálatokat mutatták be. Itt egy példa:

Cashbackpro

Nem akarok most mélyen belemenni a részletekbe, mert több oldalt kellene írnom, de a lényeg, hogy nagyon komolyan folynak az AI Marketing újraindításának előkészületei! Az elmúlt 1.5 évben teljesen új alapokra helyezték az adatbázisokat (a korábbi adatok megtartásával), modernizálták a weboldalt, hogy lassulás nélkül tudja kezelni a megnövekedett ügyfélszámot. Ez azt jelenti, hogy ha és amennyiben újraindul az oldal, akkor mindenki visszakapja a korábbi fiókadatait, mindenestül!

A legutóbbi információk arról szólnak, hogy az adatbázis tesztelése folyik, mielőtt visszakapcsolják a felhasználói jogosultságot, azaz az ügyfelek belépési lehetőségét a saját profiljukba. Éppen tegnapi hír, hogy 2026. október 8-ig meghosszabbították az AI Marketing és INB Network domaineket. A projekt innentől a cashbackpro.biz honlapon keresztül lesz elérhető, de mint mondtam, most még nem lehet belépni a fiókokba. Az adatbázist a Cloudflare-nél helyezték el, melynek éves díja minimum 2400 USD, és gondolhatod, hogy ennyi pénzt senki nem fog kidobni az ablakon pusztán szórakozásból. Nem beszélve a programozók béréről.

Összefoglalva tehát az utóbbi 1.5 év történetét, minden jel szerint hamarosan újra fog indulni az AI Marketing üzlet. Hogy ez pontosan mikor következik be, azt nem lehet pontosan megmondani. Valószínűleg ők maguk sem tudják, de vélhetően még az év vége előtt megtörténik. Ha így lesz, akkor sokan fognak örülni, mert azt jelenti, hogy mégsem kitaláció volt a sok kusza információ, amiket megosztottak.

Translate »