Binance helyreállítási alap indul

Spin for free BNB!

Napok óta gyűrűzik az FTX tőzsde csődje után keletkezett zavar, ami most végigmegy a teljes kriptopiacon. Azért történik mindez, mert a kriptotőzsdék egy része ellenőrizetlenül fektetett be az FTX-be vagy más tőzsdékbe, DeFi oldalakba vagy egyéb kriptopiaci résztvevők projektjeibe. Ha pedig valamelyik ezek közül szintén az FTX tőzsdén kezelte a vagyona egy részét, most képtelen teljesíteni a saját ügyfelei felé a kifizetéseket, így generálva újabb és újabb problémákat.

bitcoin

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao ma bejelentette, hogy a tőzsdéje az FTX további kaszkádszerű negatív hatásainak csökkentése érdekében egy iparági helyreállítási alapot hoz létre, hogy segítse az egyébként erős, de likviditási válságba került projekteket.

CZ szerint a következő napokban további részleteket jelentenek be, és elmondta, hogy az alap nyitott az iparági társbefektetők számára.

A Tron alapítója – Justin Sun – szintén megszólalt az ügyben, hogy a Tron, a Huobi Global és a Poloniex támogatni fogja a Binance-t a kezdeményezésben. Ezt a Huobi Global is megerősítette egy tweetben. Ez a bejelentés egy hónappal azután történt, hogy a Binance Pool közölte, hogy 500 millió dollárt ajánl fel egy hitelkeret formájában a nehéz helyzetben lévő bitcoin bányászok számára.

A Binance BNB tokenje 3%-ot emelkedett a hírre. A Bitcoin és az Ether is 4%-ot emelkedett a bejelentés után.

Translate »