Spin for free BNB!

Hogyan legyünk sikeresek a CropBytes farmon

A CropBytes teljes leírását itt találod!

Lassan több mint 1,5 hónapja kezdtem foglalkozni a CropBytes farmmal, és kb. egy hónappal ezelőtt vásároltam meg a kezdő és haladó csomagot, összesen 55$-ért. Az eddigi tapasztalatokat szeretném megosztani, illetve bővíteni a korábbiakat. A tervem az volt, hogy az alapoktól építem fel a farmot, nem veszek meg rögtön mindent, mert akkor hol van a kihívás.

Ahogy írtam az előző cikkben, először mindenképpen a növénytermesztéssel kell kezdeni, ami kukorica és alma termesztést jelent, ugyanis ezek vannak benne a kezdőcsomagokban. Ezekből lehet takarmányt készíteni az állatoknak, melyekből szintén kapunk néhányat. Ha viszont nincs miből etetni és itatni az állatokat, akkor megbetegszenek. Ezért kell átgondolni minden lépést.

A csomagokban kapott birkákat és a kakast simán lehet nevelgetni a két kicsi termőföld nyújtotta termésből, még a tőzsdei eladásra is jut, viszont ha több állatot szeretnénk, akkor több termőföldre és több vízre lesz szükség. Ebben az esetben meg kell vásárolni a BIG alapcsomagot is, ami 50$-ba kerül. Ez tartalmaz egy újabb termőföldet, újabb birkát és újabb kakast is. Illetve, ami nagyon fontos, hogy saját vízforrást is kapunk, így a beüzemeléstől kezdve nem kell olyan sok vizet vásárolni a tőzsdén mint eddig.

CropBytes csomagok

Itt jegyzem meg, hogy volt egy áresés a tőzsdén 2 hete, amikor vettem egy tyúkot (egger) 200CBX helyett 150 CBX-ért, ami napi 5 darab tojást rak. Ezeket 5 naponta eladom a tőzsdén (mert 25 db. a minimum limit). Az almából is takarmányt gyártok, aminek egy részét megeszik az állatok vasárnaponként, a felesleget pedig jó pénzért eladom. Vasárnap az állatok nem kukorica takarmányt esznek, hanem gyümölcs takarmányt. A big csomagban van még egy almafa, ami jó jövedelemforrás.
Mivel kevés a két darab termőföldem, a kakast és a hegyi kecskét elküldtem a legelőre 2 hétre, hogy egy kicsit tudjak tartalékolni a takarmányból. A legelőre küldés is CBX-be kerül, de legalább így tudom etetni a többi állatot, amik komolyabb hasznot termelnek. A kakas ugyanis naponta 1 db tollat termel, amit nem érdemes gyűjtögetni, azt el szoktam égetni a bányában. A kecske már egy kicsit jobb mert 3 db. bőrt termel naponta, viszont ez az állat kizabál a vagyonomból. Ezért rendszeresen kicsapom a legelőre. Van egy szabály miszerint két hét legelő után kötelező egy hétig etetni, csak utána lehet újra a legelőre küldeni az állatot. Na ezek miatt kell tartalékolni a kaját, vagy nagyobb földet kell vásárolni.

A profitról pár szó

Apropó bánya. Rájöttem, hogy kb. 25% veszteséget jelent az égetés. Ezért amit lehet, azt a tőzsdén adok el, jóval drágábban. Tehát a toll, gyapjú és a gyümölcstakarmány az, amiből jelenleg profitot tudok termelni. Azonban egyre inkább úgy érzem, hogy meg kell vennem a big alapcsomagot is, mert nagyon lassúnak találom a farmom fejlesztését. Amint a fenti képen is látszik, elég sok okosságot tartalmaz a csomag, ezért a napokban biztosan megvásárolom, még akkor is, ha igazából meglennék nélküle is. Gyorsítani szeretnék, ez az igazság. Egyébként az alapcsomagokból fajtánként csak egyet lehet vásárolni, nincs olyan hogy vesz valaki 10 darab big-et.

További tervek a big csomag vásárlása után:
– répa termesztés (mert drágán lehet eladni a répa takarmányt)
– alma takarmány gyártásának megduplázása (szintén az eladás miatt)
– Pigmy Cream Goat vásárlás a profitomból (ez egy tejtermelő kecske)

Láttam néhány videót a Youtubeon, ahol már több éve működő farmokat mutatnak be. Azon a szinten, ahol ezek vannak, már komoly pénzeket lehet csinálni a játékkal, de én még nagyon messze vagyok ettől. Az is igaz, hogy nem öltem bele sok pénzt. Mindenesetre a játék érdekesen alakul, és az a napi 2-3 perc amit foglalkozni kell vele, az igazán kibírható.

Korábbi cikkek a CropBytesról:
CropBytes farm fejlesztési ötletek
CropBytes – végre egy használható NFT játék


A Netinvestportal nem valósít meg befektetési tanácsadást, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy projekt szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért ez nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek, sem vásárlásra történő felhívásnak!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

Translate »