Spin for free BNB!

Régóta nem írtam a CropBytes farmról, mert vártam mivé fejlődik. Sajnálatos módon egyre kevésbé vonzó ez a projekt, és ennek több oka is van.

Az első ok, hogy végtelenül lassan lehet fejlődni benne – azaz fejleszteni a farmot. Hiába csináltam napi szinten a feladatokat, egy idő után oda jutottam, hogy teljesen hiábavalónak tűnt bármit teszek. Persze gyűlt a pénz a számlámon, de a havi 2-3%-os hozamért – úgy gondolom – nem éri meg ennyit bajlódni.

CropBytes befejeztem

A második ok: bevezettek néhány változtatást, amelyek nem szolgálják a játék fejlődését. Az egyik ilyen változtatás, hogy a megtermelt kukoricát, almát vagy egyéb termést már nem lehet eladni a tőzsdén. Csak akkor tudtam eladni, ha feldolgozott élelmiszert készítettem belőle. Még ez sem lett volna baj, de ezzel egyidőben rohamosan elkezdett csökkenni az összes feldolgozott élelmiszer ára. Így a hasznom is folyamatosan csökkent, miközben a víz, a magvak, az áram továbbra is tartotta az értékét. Nem volt rentábilis így működtetni a kicsi farmomat. Talán, ha tízszer ekkora méretű lett volna, akkor lett volna értelme folytatni a termesztést.

A harmadik ok, amiért abbahagytam, az a Cropbytes token (CBX) értékének folyamatos csökkenése. Most éppen egy éves mélyponton van az ára, de én ezt nem vártam meg és július közepén eladtam mindent, ami a farmomon eladható volt. A kapott CBX-et aztán TRX-re váltottam és kiutaltam magamnak a tárcámba. Ez rendben meg is érkezett, tehát nem arról van szó, hogy scam lett a projekt, csak annyi történt, hogy meguntam az egy helyben toporgást és felszámoltam a farmot.

Azt hiszem ezzel az írásommal kellőképpen elvettem a kedvét mindenkinek attól, hogy elkezdje ezt a játékot. Megmondom őszintén, hogy sajnálom! Sajnálom, hogy így alakították a játék sorsát a tulajdonosai, mert hozhattak volna jobb döntéseket is. Olyan döntéseket, amik a játékosok érdekeit is szem előtt tartják. Nem véletlen, hogy sokan panaszkodtak Telegram oldalon, és hagyták abba az egészet. Végül én is abbahagytam és nem is javaslom senkinek, hogy belevágjon.

Translate »