A bitcoin megütötte a 25000-et majd esni kezdett

Spin for free BNB!

Amikor tavaly november elején megírtam ezt a cikket – kattints ide -, még semmit nem tudtunk (nem is hallottunk) az FTX tőzsde mahinációiról, még nem tört ki semmilyen botrány. Akkor azt írtam, hogy 2022. végéig eléri a BTC a 25.000$-t. Sajnos tévedtem, mert az FTX csődje alaposan bekavart a jóslatnak, ami természetesen nem csak az én várakozásom volt, hanem számtalan kereskedő és szakértő is ugyanezen a véleményen volt.

Aztán írtam egy cikket arról, hogy hamarosan vége lehet a medve-piacnak. Most pedig azt láttuk, hogy a bitcoin újra felért a 25000-es idei csúcsra, sőt 25212$-ig ugrott fel, majd azóta meredek zuhanásba kezdett. De legalább már megvolt a 25k, sikeresen tesztelte az árfolyam. Ugyan most már 24000 alatt van, mégsem vagyok csalódott. Több okom is van rá. Egyrészt: hetek óta tart egy lassú, de folyamatos erősödés, kisebb visszaesésekkel, ami normális. Másrészt: olyan kedvező gazdasági adatok érkeztek az USA-ból, amik felfelé hajtották az árakat, nem csak a bitcoinét. A jó kilátások pedig fokozzák a befektetési kedvet, talán az intézményi befektetők is egyre többen építik be a portfóliójukba a BTC-t és a kriptókat.

Van egy olyan, hogy Fear and Greed index. Félelem és kapzsiság index. Ma hosszú hónapok után először 62-nél áll ez a mutató. Utoljára 2021. novemberében láttuk ilyen magasan, akkor amikor tetőzött a BTC ára 65k-nál.

Fear and greed index

És még valami. Kedvenc grafikonom a Bitcoin Rainbow az elmúlt hetekben ismét jól működött, csak meg kell nézni, hogy megint hol fordult egyet a trend. Úgy gondolom, hogy a 2024. áprilisában bekövetkező újabb blokkjutalom felezésig most már növekedő pályára fog állni a vezető kriptopénz árfolyama, és a többiek idővel követni fogják. Persze lehetnek, sőt lesznek is kisebb hullámvölgyek még addig, de alapvetően egy bika-piacnak kell következnie. Az sosem baj, ha az ár nem ugrásszerűen megy felfelé, mint ma láttuk, hanem fokozatosan épül fel és hagy el korábbi ellenállásokat. Az sokkal szilárdabb alapot képez a további növekedésnek, mint egy gyors emelkedés.

Nem tudom, hogy 2023-ban milyen csúcsot fog elérni a bitcoin, de azt remélem, hogy decemberben már legalább a 40000-es szint környékén jegyzik majd.

Translate »