A PayPal kibocsátotta a saját stabilcoinját

Spin for free BNB!

A sokak által ismert és használt PayPal fizetési tárca augusztus elején kibocsátotta a saját stabilcoinját a PayPal USD-t (PYUSD). Régóta tervezgették már ezt a lépést, és több korábbi híradásban is meglebegtették a készülő tervezetet, melyet eredetileg az azóta bedőlt FTX tőzsdével közösen a Solana networkon akartak megvalósítani. Az FTX csődje után azonnal váltottak, és végül az Ethereum (ERC20) blokkláncon indult el az új coin.

A PYUSD már ott van a nagyobb tőzsdéken

A PYUSD forgalomba hozatalát a Paxos nevű fintech cég intézi, amely az első olyan társaság amely blokklánc alapú pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó engedéllyel rendelkezik az USA-ban. A Paxos Truth Company partnerei többek között a Credit Suisse, a Revolut és 2020. óta a PayPal is, mivel a cég kriptós üzletágát is ők biztosítják.

PayPal USD PYUSD

Ezzel a lépéssel a PayPal lett az első olyan globális nagyvállalat, amely széles körben elérhető stabilcoint kínál. Várhatóan a rivális társaságok is követni fogják a példát, hiszen nem akarnak lemaradni egy ígéretes és egyre jövedelmezőbb üzletről.

A PYUSD egy amerikai dollárban denominált stabilcoin, amelyet teljes mértékben amerikai dollár betétek, rövid lejáratú amerikai állampapírok fedeznek. A PayPal USD 1:1 arányban váltható USD-re már jelenleg is, több nagyobb és kisebb kriptotőzsdén, pl. Coinbase, Kraken, HitBTC, Huobi, Gate, stb.

Translate »