FreeBitcoin – a legrégebbi bitcoin csap

Spin for free BNB!

A FreeBitcoin 2013-ban kezdte működését, és ez egy úgynevezett bitcoin faucet (bitcoin csap). Erről azt kell tudni, hogy reklámok elhelyezéséből tartja fenn magát és az oldalra látogató beregisztrált látogatóinak a reklámbevételéből tud BTC-t fizetni. Jelenleg több mint 52 millió felhasználója van. Annak idején több száz hasonló weboldal indult és működött, de amikor a Google Adsense megtagadta tőlük az együttműködést (a hirdetési lehetőséget a lapjaikon), akkor gyakorlatilag majdnem az összes be is zárt.

Nem így a FreeBitcoin

amely inkább más hirdetési lehetőségek után nézett, és az idők folyamán sok extra funkciót is bevezetett, tovább növelve látogatói számát. Ilyen extra például a bitcoin többszöröző (multiply BTC), a P2P fogadás, a heti lottó (weekly lottery) és a jutalompont (reward points) funkció, stb. További érdekesség, hogy ha van legalább 30.000 satoshi azaz 0.0003 BTC a belső egyenlegen, akkor napi kamatot is fizetnek (éves kamat 4.08%). Hetente van kifizetés, be lehet állítani, hogy automatikusan vagy manuálisan küldje a megadott BTC walletre. Én 2014. óta vagyok a tagja, és mindig időben fizettek, soha nem késtek.

FreeBitcoin kezdőlap

A regisztrációhoz egy működő bitcoin pénztárcaszámra és egy emailcímre van szükség. Érdemes beállítani a 2factoros védelmet is a regisztráció után, miután verifikáltuk az emailcímünket.

Semmit nem kell befizetni!

Ez a honlap anélkül is termel bevételt! A kezdőlapon óránként egy alkalommal a ROLL gombra kattintva lehet ingyenesen pörgetni egy kis töredék bitcoinért (satoshi). Pörgetés után egy számláló mutatja, hogy mikor lehet újra próbálkozni. Egy véletlenszám generátor által kidobott szám (Lucky Number) alapján derül ki, hogy mennyi pénzt kapunk. A Lucky Numbernek a megadott tartományban kell lenni. Az alábbi képen látható, hogy mekkora nyereményeket lehet kipörgetni. Minden pörgetés után kapunk két lottójegyet és 8 reward pontot. Ezekre is kitérek később.

FreeBitcoin lucky number

Nézzük végig a menüpontokat, hogy hol, mit lehet csinálni. Kivastagított betűkkel jelzem a menüpontokat a leírásban. A belépés után a felső sorban ez a menüsor jelenik meg:

FreeBitcoin menüsor

A FREE BTC az volt a lucky number játék, amit az előbb leírtam. A MULTIPLY BTC ahol szaporítani (vagy elveszíteni) lehet a megszerzett satoshikat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy BTC sokszorozó. Egy HI-LO nevű játékban meg kell tippelni, hogy a kipörgetett szám nagyobb lesz mint 5250, vagy kisebb mint 4750. Bal oldalon a BET AMOUNT-nál lehet tétet emelni, de alapból 0.00000001 BTC a tét. Jobb oldalon van a Jackpot, ahol arra lehet fogadni, hogy kipörög-e a 8888-as szám. Ennek megfelelő téteket lehet beállítani, de mondanom sem kell, hogy vajmi kevés esély van pont eltalálni. A nyeremények viszont itt nagyobbak. A sárga BET HI vagy BET LO gomb indítja a pörgetést. Itt is kapunk ajándék lottószelvényt és reward pontot, de ehhez legalább 0.000005 BTC-t fel kell rakni összesen. Ez ugye 500 pörgetést jelent, amennyiben1 satoshi tétben játszunk. Golden Ticket megszerzésére is van lehetőség, ehhez azonban már összesen 0.005 BTC-t kell feltenni. A Golden Ticket a WIN A LAMBO játékhoz kell, amiről később írok.
Lehetőség van az AUTOBET használatára, de ezt én még nem próbáltam.

FreeBitcoin HI-LO

A következő menüpont a BETTING, amiről nem rakok fel képet. Ez sima fogadás ami lehet Bajnokok Ligája mérkőzés, Forma 1, rögby, de akár pl. arra is lehet tippelni, hogy mennyi lesz tól-ig a BTC árfolyama az adott hónap utolsó napján. A SELECT CATEGORY gombbal lehet választani a témakörök közül. Különböző szorzók (oddsok), nyerési esélyek vannak mindenhol, ezért jól meg kell válogatni, mire tesz az ember.

A REWARDS szekcióban lehet beváltani a pörgetések során kapott/gyűjtött reward pontokat.

FreeBitcoin rewards

Az EXCHANGE RP gombnál a reward pontokat Wheel Of Fortune (WOF) jegyekre lehet beváltani. A WOF, azaz szerencsekerék egy nagyon jó találmány. Ott rengeteg nyeremény van, pl. 33-3300 satoshi, lottójegyek, reward pontok, Amazon ajándék kupon 500$ értékben, stb. A WOF-ot ennek a lapnak az alján lehet megtalálni WHEEL OF FORTUNE BONUS néven egy kék színű gomb formájában. Ott valamelyik LINK feliratra kell kattintani, ezután felnyílik egy új oldal, ahol az alábbi sort kell keresni, és a „Play them here!”-re kattintani:

FreeBitcoin WOF

Ha nem akarjuk WOF pontokra váltani a reward pontokat, akkor ugyanitt beválthatjuk BTC-re az ENCASH gombbal. Ehhez azonban 100.000 RP-re van szükség minimálisan.

A következő menüpont a WIN A LAMBO. Erről korábban volt szó, golden tickettel lehet részt venni a sorsoláson. Egy ticket ára 0.00025 BTC, azaz most éppen 8.5 dollár. A következő sorsolást egy számláló mutatja. Hat havonta sorsolnak az alábbi feltételekkel, közjegyző jelenlétében:

FELTÉTELEK ÉS KIKÖTÉSEK

A szerencsés nyertes egy Lamborghini Huracan LP 580-2-t nyer, az Egyesült Államokba történő szállítással. Ha a nyertes más országba kéri az autót, akkor a szállítási költségen felüli összeget és az esetlegesen felmerülő adókat és illetékeket neki kell megfizetnie. A nyertes választhatja azt is, hogy az autó helyett 200 000 dollárt kap, amelyet a sorsolás utáni árfolyam alapján bitcoinban fizetnek ki. A sorsolási forduló nyertesének a nyereményt a sorsolástól számított 180 napon belül kell átvennie a nyereményét.

Az EARN BTC tulajdonképpen a napi kamatok elszámolását mutatja. Legalább 0.0003 BTC kell legyen a belső egyenlegen ahhoz, hogy kamatot fizessenek. Az éves kamatláb 4.08%, ami napra lebontva 0.0109589%!

A CONTEST tulajdonképpen egy havonta kiírásra kerülő verseny. Mindenki automatikusan részt vesz benne, aki legalább egy MULTIPLY BTC vagy BETTING játékban részt vesz, illetve ha a referáltjai részt vesznek. Én itt még sosem nyertem.

A REFER értelemszerűen az ajánlás után járó jutalékkal foglalkozik. Nem térek ki rá külön, elég egyértelműen látszik minden. Egy szintes ajánlás van, talán ez a lényeg.

A MORE pontban van a LOTTERY azaz a lottó. Itt hetente egyszer van sorsolás, és mindig az egy hét alatt összegyűlt jegyekkel veszünk részt rajta. Ugye, minden FREE BTC pörgetés után kapunk jegyeket, így aki többet pörget naponta, az értelemszerűen nagyobb eséllyel indul ebben a játékban. Ugyanakkor vásárolni is lehet jegyet 1 satoshiért.

Ugyanitt a MORE-ban találjuk a PREMIUM almenüt. Tudni kell, hogy a FreeBitcoin régóta támogatja és használja a FUN tokent, ami a komolyabb tőzsdéken is kereskedhető. A FUN token 50 millió dolláros piaci részesedéssel rendelkezik a kriptopiacon, ami meglepően komoly eredmény. Ezen a linken tudhatsz meg többet a tokenről.
A PREMIUM tagság feltétele 2500 FUN birtoklása a FreeBitcoin honlapon, amit akár a belső egyenlegről is meg lehet vásárolni. A FUN birtoklással járó kedvezmények: napi 4 ingyen pörgetés a WOF-on és 0.02% visszatérítés a fogadások összegéből. A legkisebb vásárolható mennyiség 500 FUN, amit viszont már le lehet kötni éves 25% kamatra (25% APY).

FreeBitcoin Premium

Ezt a FUN tokenes részt most vettem észre, mert eddig nem foglalkoztam a premium tagsággal. Első körben 2500 FUN-t vettem, hogy teszteljem megjelenik-e az egyenlegemen, és egy évre lekötöttem 25% APY-ra. A lekötés lejárta után a FUN felszabadul és akár eladhatóvá válik. Biztosan veszek még, hiszen 2500 FUN az semmi (most 12,5$ az értéke). Lekötési futamidők: 15, 30, 90, 180 és 360 nap. Értelemszerűen, minél hosszabb időre kötjük le, annál többet kamatozik. Meg is lehet nézni ebben a formban:

FreeBitcoin staking

A MORE-ban lévő DPLAY és CLUB RICHES kaszinókkal nem foglalkozom, de ami fontos az a PROFILE. Itt tudjuk beállítani a személyes adatainkat és a 2 Factoros belépést is, amit javaslok.

Összegzés

Most, hogy újra átnéztem ezt a platformot és felfedeztem újdonságokat is, már nem meglepő, hogy miért ennyire népszerű. Az is látszik, hogy ez a modell hosszú távon is fenntartható. Rengeteg munkát pakoltak bele, és arra is figyeltek, hogy soha semmilyen fizetési késedelem nem volt tapasztalható. Sokan lenézik ezt az oldalt, mondván, hogy nincs ingyen bitcoin. Valóban nincs, de itt sem ingyen adják, hiszen a reklámokból él az oldal, abból oszt vissza azoknak, akik rendszeresen látogatják.
Elsőre kissé kuszának tűnik az oldal, de van benne rendszer és egy idő után kiismerhető. Ha elmulasztottad eddig, itt tudsz fiókot nyitni!


A Netinvestportal nem foglalkozik befektetési tanácsadással, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy projekt szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek, sem vásárlásra történő felhívásnak! Mindig tájékozódj saját kutatással minden projektről!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

Translate »