CropBytes farm következtetések

Spin for free BNB!

Úgy gondoltam, hogy fél év fejlesztés után érdemes lenne megosztanom a következtetéseimet a CropBytes farmommal kapcsolatban.

Az első és legfontosabb dolog, hogy az alapcsomagokkal való kezdés (25-45-60 USDT) csak arra elegendő, hogy havi szinten átlagosan 3% profitot tudjunk termelni. Ha összeadjuk az alapcsomagok árát, az 130 USDT, és ennek a 3%-a, hát nem egy egetverő hozam – ezt be kell vallani. Amikor elkezdtem ezt a játékot, akkor még ennyit sem vártam tőle. Viszont, ez az első olyan NFT-s játékom, amiből ténylegesen ki tudok szedni pénzt bármikor.

Azóta megnéztem néhány videót és láttam, hogy sokan nagyon komoly pénzekkel tolják a gamet. Nekik nem 3 darab földjük van, hanem legalább 30, az állataik száma is a többszöröse az enyéimnek, és van „Superhero”-juk, ami egy vásárolható NFT. Illetve ebből többféle is van, de mivel nem tartok még itt, sosem foglalkoztam az előnyeivel. Az ilyen fiókokban több ezer dollár értékű földek és állatok vannak, és bár ők is 3-6% között profitálnak havonta, azért egészen másképpen néz ki 13000 USDT 3%-a, mint 130 USDT-é. Szóval, van még hová fejleszteni.

Éppen a cikk írásakor vettem észre, hogy van egy új kezdőcsomag (Early Bird Pack), kizárólag a most kezdők részére így én sajnos nem tudtam megvásárolni. Pedig ebben van egy plusz földecske, ami igencsak megérné 15 USDT-ért, mert a piacon 3000 CBX-be kerül, ami egyenlő 110 USDT-vel. Van még ebben a csomagban 20 egység víz és ugyanennyi kukoricamag. Tehát jelenleg négy alapcsomagot lehet megvásárolni, és aki régóta benne van a játékban vagy olvasta a korábbi cikkeimet, az tudja hogy négy darab földdel már eladásra is lehet takarmányt termelni, míg 3 föld éppen csak arra elég, hogy etessük a meglévő állatokat.

CropBytes Early Bird Pack

Hogyan lehet profitálni?
Ez úgy történik, hogy amiből fölöslege van a játékosnak, azt egyszerűen eladja a belső tőzsdén CBX-ért. Ha olyan terménye van, amiből lehet valamit készíteni, akkor feldolgozott állapotban érdemes eladni, mert akár a tízszeresét is kifizetik érte a vevők. Ilyen például az alma, amit csak takarmányként lehet eladni, és nagyon jó pénzt lehet szakítani vele. Általában ebből szoktam kitermelni a havi nyereségemet, mert ebből van feleslegem. Következő lépésként egy narancsfát fogok venni 1200 CBX-ért (kb. 44 USDT), mert azt is takarmányként lehet értékesíteni.

Nyereséget tudok még elérni az birkák bundájából, kecskebőrből, kakastollból és tojásból. Ezek együttvéve a havi teljes profit kb. 33%-át adják ki, az összes többit a takarmányból tudom kitermelni. Persze ezek sem fix számok, ugyanis az árfolyamok változnak, pont mint egy igazi tőzsdén. Nyilvánvaló, hogy egy komolyabb farmnál ennél jóval több lehetőség van a haszonszerzésre, azonban én csak az alapcsomagok által termelt hozamról tudok számot adni.

Végül a CBX-et ugyanitt a belső tőzsdén is át lehet váltani USDT-re (TRC20), vagy TRX-re, de lehet tartogatni is, bízva az áremelkedésben. Kiutalni is ebben a három kriptovalutában lehet egy külső walletre.

Ha már itt tartunk, a CBX árfolyama 2022. novembere óta oldalaz ugyanabban a 0.04 USDT-s tartományban. Amikor elkezdtem akkor még 0.07 körül volt ez az érték. Pont egy évvel ezelőtt pedig 0.2 USDT volt, ami azt mutatja, hogy komoly negatív hatással volt a medve piac erre az érmére is. Azonban most, hogy talán végre kezd kibontakozni egy bika trend a bitcoinnál, abban reménykedem, hogy magával húzza az altokat is, és legalább a tavaly nyári szintre vissza tud érkezni a CBX árfolyama is. Ezt mindenképpen meg kellett említenem, ha már a gazdaságosságról szó esik.

Hamarosan újdonságok a játékban
Ugyancsak ma láttam, hogy megjelentek újabb termékek a vásárolható listában. Pontosabban ezek még nem vásárolhatók, de hamarosan azok lesznek. Ilyenek pl.: kókuszpálma, gumifa, papayafa, gumigyártó gép, tropical island, GC island. Ez utóbbi kettőt nem tudom hogy micsodák, de valamilyen külső teleknek látszanak, amin talán gazdálkodni lehet majd. nem hiszem, hogy a közeljövőben érintett leszek egy ilyen vásárlásában. Kis lépésekkel haladok előre.

Korábbi cikkeim a CropBytes témában:
Új épület
Farm hírek
Farm fejlesztési ötletek
CropBytes – végre egy használható NFT játék


A Netinvestportal nem valósít meg befektetési tanácsadást, nem végez ügynöki tevékenységet, csak felhasználói tapasztalatokat oszt meg! A fenti cikk egy projekt szubjektív szemszögből készült elemzése, ezért ez nem minősül sem reklámnak, sem pénzügyi ajánlattételnek, sem vásárlásra történő felhívásnak!
Csak annyi pénzt kockáztass, ami nem veszélyezteti a megélhetésedet és amit nem sajnálnál, ha elvesztenéd!

Translate »